Basis dienstverlening


Boekhouding & administratie

De basis van onze dienstverlening is gebasseerd op het uitvoeren van uw financiële bedrijfsadministratie. 

 

Het boeken van uw in- en verkoopfacturen, uw bankafschriften en overige aanverwante zaken. Daarnaast verzorgen wij uw belastingaangifte en indien noodzakelijk en/of gewenst het maken van uw jaarrekening en het deponeren hiervan.

 

Als ondernemer bent u bij wet gehouden om een gededen administratie te voeren. Cornerstone Administratie & Advies verzorgt dit voor u. 

Advies & ondersteuning

Wanneer uw cijfers op orde zijn, dan vinden wij het van belang om deze cijfers met u te bespreken. Wat betekenen deze cijfers voor uw als bedrijf, ondernemer, maar ook voor u als privé persoon. 

 

Is er ruimte om te groeien of moet er afgeslankt worden? Kan er gefinanciert worden of is uw schuldpositie juist verslechterd? Zijn er nieuwe wetswijzigingen waar u rekening mee moet houden of ontstaan er nieuwe kansen door technologische ontwikkelingen? 

 

Het is prettig om te weten wat u te wachten staat of u doelen moet stellen of risico's juist af moet dekken. Bij Cornerstone beperkt dit advies zich niet tot een gesprek per jaar, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week wanneer u hier behoefte aan heeft.  Specialisaties


Onderneming of ondernemers met problematische schulden. 

Wanneer u als bedrijf, ondernemer of ZZP'er in de financiële problemen komt dan vraagt dit speciale aandacht. 

 

De problemen waar je als ondernemer tegen aan loopt zijn vaak anders dan wanneer je in loondienst bent. De manier waarop je de boekhouding dient bij te houden wijkt af van het gebruikelijke en ook de wijze waarop schuldeisers of de belastingdienst met je communiceren verschilt. 

 

Cornerstone Administratie & Advies heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers en ZZP'ers met financiële problemen. Wij helpen u bij het inzichtelijk krijgen van zowel de zakelijke- als de privéschulden en helpen u bij het vinden naar een oplossing. 


Ambsthalve- en/of onterechte belastingaanslagen.

Wanneer u een ambtshalve of onterechte belastingaanslag heeft ontvangen dan is het van belang dat u in actie komt. Een ambsthalve belastingaanslag is doorgaans gebasseerd op een schatting van de belastingdienst en wordt

-bijvoorbeeld- opgelegd wanneer u geen belastingaangifte heeft gedaan. 

 

Nu draaien de ambtelijke molens doorgaans langzaam, maar ze draaien wel en laten zich moeilijk stoppen. Wanneer u een dergelijk opgelegde aanslag wenst te laten wijzigen is het uw taak om de belastingdienst (snel) te voorzien van de juiste informatie. Cornerstone Administratie & Advies is in staat om u hier volledig in te ondersteunen. 

 

Wij zorgen er voor dat de juiste informatie bij de belastingdienst terecht komt, verzorgen de correctie aangiften en/of starten de bezwaarprocedure voor u op. Daarnaast kunnen wij u adviseren omtrent de invorderingsrichtlijn van de fiscus.  


Verwerking (meerjarige) boekhoudkundige achterstanden.

Soms ontstaan er situaties waardoor u zich geconfronteerd ziet met een forse boekhoudkundige achterstand. Dan ineens ontstaat er een situatie waarbij u genoodzaakt bent om deze boekhoudkundige achterstand binnen een korte termijn te laten verwerken. 

 

De meest voorkomende reden is een aangekondigde belastingcontrole en/of het opleggen van (onjuiste en/of ambtshalve) belastingaanslagen. 

 

Cornerstone Administratie & Advies heeft een speciaal team ingericht om meerjarige boekhoudkundige achterstanden versneld te verwerken. Tevens is het mogelijk om de communicatie richting de belastingdienst te voeren, bezwaar- of uitstelprocedures op te starten, correctie belastingaangiftes in te dienen  en/of een mogelijke belastingcontrole bij ons op kantoor uit te laten voeren. 


Ondersteuning bij echtscheiding en/of relatiebeëindiging. 

Een echtscheiding of het verbreken van een langdurige liefdesrelatie heeft op de meeste mensen een zware emotionele impact. Veranderingen in het privé leven zorgen nu eenmaal voor onzekerheid. 

 

1 op de 3 huwelijken strand in Nederland, maar -schrik niet- bij ondernemers is dit bijna de helft(!)

 

Wanneer u als ondernemer gaat scheiden dan kan dit, afhankelijk van het type verbintenis alsmede de gekozen rechtsvorm van de onderneming, grote gevolgen hebben voor uw onderneming en zelfs het voortbestaan van uw onderneming in gevaar brengen. 

 

Cornerstone Administratie & Advies heeft zich gespecialiseerd in deze moeilijke problematiek. Wij hebben een erkend financieel echtscheidingsspecialist binnen ons team die in staat is om -samen met onze overige specialisten- u uitstekend te ondersteunen in deze vervelende periode.